UPPMÄRKSAMMAS

Jag har ju förut sagt hur litet Åland är med sina c.a 27.000 invånare och hur sällan någon blir barncancerdrabbad familj här, där barnet dessutom dör. Därför uppmärksammas inte heller just barncancerfonden så ofta. Tyvärr. Mestadels så tänker de på den vanliga cancerfonden eller andra olika fonder där främst vuxna drabbas.
Min man läser tidningen och säger att frimurarna på Åland skall hålla konsert till förmån för just Ålands barncancerfond samt att de också var något stödboende de tänkte på. Jag blev så glad i allt elände över att de uppmärksammar just barncancerfonden. Och andra sidan har vi blivit vida kända på Åland också bland många genom min förut öppna blogg och för att min man jobbade på ett jobb som jobbar över hela fasta Åland då han är grävmaskinist.
Maken undrade vilka som riktigt satt med i Ålands frimurare så jag googlade upp det och började läsa, jag läste väl kanske 50 namn innan han ansåg att jag kunde börja sluta räkna upp. Jag frågade om han kände många namn, många sa han, jag har jobbat med många.


Själv kände jag igen min högstadierektors namn, Gerts. Han förlorade 2 barn och sin sambo i tsunamin.
Och jag kände också igen andra lärarnamn från högstadiet samt mannen med den konstiga bloggen jag nämt förut, han som babblade om det egna jaget och sorgen som självömkan.
Hursomhelst, det känns som om dessa gubbar gjort detta för att hedra Lova. Det känns faktiskt så. Sist ett barn dog i cancer ( barn i småbarnsåren som vi vet om ) var 2007 har jag för mig. Det är ett tag sedan. Jag är glad och tacksam och hoppas att många kan gå på konserten som är 15€ i inträde. Själva kan vi inte medverka då tiden var opasslig. Men jag är ändå glad i allt elände. Och jag hoppas Lova kan le i sin himmel med de andra små barn som gått bort för tidigt.

Kommentarer
Postat av: Hannas pappa

Visst är det ett fint initiativ. Man blir rörd, det är ofrånkomligt så. All uppmärksamhet som kan leda till bättre ek förutsättningar för att komma tillrätta med den här djävla skitsjukdomen är välkommen, ja tom en förutsättning.

Hoppas att du/ni kan rå om varandra och ha en mysig söndag,

"Massmis med"

Niklas

2010-09-26 @ 10:35:01
URL: http://hannagull.wordpress.com
Postat av: yvonne

kram

2010-10-04 @ 13:08:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0