DEN DÄR STRANDEN

Den där stranden jag var till med Alvin igår... Jag var dit ifjol med en vända. Men det är nu så där att åren innan hade jag Lova med. Jag skriver ju inte så mycket om sorgen här i bloggen mer, och det tänker kanske ni läsare på också. Men det känns som jag då under min flitigaste period fick ur mig mycket mycket känslor. Allt från hennes sjukdomstid och hela första året efter hennes bortgång... Det var en så skön och bra terapi många gånger. Trots att det kom en del höns med elaka kommentarer.


Det var mitt sätt att få ut saker. En del går hos sina psykologer och knaprar sina piller. Jag valde att satsa helt på min egen medicin, skrivandet. Och det hjälpte mig att orka genom många mörka stunder. Tillsammans med kärleken från finaste Alvin. Han som fick mig och min man att ens orka stiga upp på morgnarna. Och att Lykke kom till oss alla, det var som en riktig skänk från ovan som en del säger. Hon är ett riktigt hjärteplåster. Men sorgen den finns där, men jag vet lite hur jag bär den just nu idag i skrivande stund. Den har funnit en plats i vårat liv där den lärt sig att inte smärta varenda en dag lika hårt fast den alltid får en att tänka på Lova, alla dagar tänker jag på henne, flera gånger om dagen.


Lova vill att vi minns henne som en glad och sprallig tjej, det vet jag och att vi fortsätter leva livet fullt ut. Men visst är det tungt vid speciella dagar främst, då mer än annars. Som midsommar tex och då man ser någon flicka i den ålder Lova skulle ha befunnit sig i nu. Speciella platser och sådant. Oftast så nollställer kag känslorna då jag besöker dessa "nya" (gamla) ställen. Ett av dem var Torget i Mariehamn. jag undvek torget och lekplatsen i 1.5 ÅR. Tills en dag då jag kände för att gå dit med Alvin. Dit där Lova älskade att vara och leka. Nu öär det Alvin och jag och Lykke som går dit ibland. Ibland när vi besöker Mariehamn. Och självklart minns jag en skrattande Lova just då.




Alvin på torget.

Kommentarer
Postat av: Johanna H Sand

Ja, jag har märkt att du skriver mindre om sorgen, och har tänkt att det ju är så att behovet att prata alltid finns där, men att man använder sig av olika forum. Ibland vill man helst bara prata med sig själv också...

Upplever du att folk i din omgivning inte frågar hur det är med dig/er mer?

Jag läser varje dag (även på fb) men skriver ju inte alltid. Men du finns i mina tankar varje dag trots att vi inte känner varann och jag beklagar så er förlust som ni måste leva med resten av era jordeliv. Vilken glädje dock i sorgen att Alvin och Lykke finns!

2011-07-01 @ 09:40:15
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Vår sorg är "vår". Ingen kan tala om för någon hur den ska sörja <3

Förhoppningen är att alla hittar sina kanaler som de känner att är rätt för dem.



Stor kram till er alla

2011-07-01 @ 13:13:59
URL: http://tjejmorsan.blogg.se/
Postat av: Carin

Hej Anna-Maria! Fick lite "Prova på lust" när jag läste det du skrivit om Natusanprodukterna. På sjukhuset där jag jobbar, har vi bara "FÖRRÅDETS EGNA PRODUKTER" så jag tänkte, jag köper ett par produkter och provar. Jag sköter ju om småbebisarna som ligger i "Von-Rosen" skenor (du vet nog vad det är, googla annars) Så bra det var, och vad dom små njöt i det sköna, mjuka badet! Så tack för det blogginlägget säger Carin i Kristianstad

2011-07-01 @ 17:25:43
Postat av: Tina

Så fint skrivet. Det smärtar i mig men samtidigt är jag glad att du har hittat ett sätt att hantera din sorg på, att leva med din vid din sida, så att säga.



Kramar!

2011-07-01 @ 17:35:46
URL: http://www.troll.bloggagratis.se
Postat av: kärlek och trots

Tur att Alvin och Lykke lyser upp tillvaron. Givetvis skall ni leva erat liv. Lova hade inte gillar om ni bara levde i ett stort mörker av sorg resten av livet. Hon kikar nog ner på er och njuter av att hennes mamma kan le igen.

2011-07-01 @ 19:56:53
URL: http://lillavild.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0