ETT HYSTERISKT SKRATT

Är det nu man vill skratta ett hysteriskt bisterst skratt samtidigt som man rycker sina hårstrån. När sanningen i text boken från barncancerfonden- När barncancer inte fanns återigen lyser mot en med texten: Risken att ett barn får cancer är ungefär lika stor som att bli lottomiljonär.


Förövrigt så vet man HUR barn får cancer, på molekylnivå. Men man vet inte varför barn får barncancer. De tror också att det kan dröja så långt som till NÄSTA milleniumskifte innan inga barn alls får cancer längre. (En jäkla lång tid. Men innan dess hoppas man ju på att man kanske kan finna en ännu bättre "bromsmedicin", likt den HIV patienter får, som bromsar deras HIV så de kan leva ett liv ändå). Fast drömmen för alla drabbade och de som jobbar med forskningen är ju att en dag- helst redan idag finna gåtan, varför. Själv vill jag inte tro att vi måste vänta ännu flera genarationer på det stora genombrottet.


För att läsa om det här och mycket mer samt bidra till barncancerfonden kan du köpa denna bok här. Den kostar 150 kronor men är väl värd pengarna. Passa också på att kika på annat i deras butik, kanske hittar du dina julklappar där, nu när det snart blir dags att tänka på dem.

Kommentarer
Postat av: Kia (ängeln Simons mamma)

Minns så väl när Niklas och Kicki tillsammans med oss träffade BCF förra våren,vi ställde frågan till professor Olle Björk hur långt dom har kommit och vet varför barn får cancer.Hans svar glömmer jag aldrig.Vi vet till 5% varför och de resterande 95% vet vi inte.Med andra ord så drog våra barn nitlotten sa vi då.Man kan grubbla sig sjuk men till vilken glädje för vem eller vilka?Vi får fortsätta våra liv så gott vi kan trots detta ofattbara.Att leva här och nu utan några alltför stora planer...så får det bli.Ha en fin helg tillsammans med familjen.Kram Kia

2011-10-21 @ 11:49:27
Postat av: Moa

varför kunde inte alla familjer där barnen får cancer bli lottomiljonärer istället... nitlott indeed.

jag önskar att man inom en lite mer överskådlig framtid än tusen år kom så långt att man kunde bota all cancer, även om det är svårt att förebygga den helt.

kram

2011-10-21 @ 18:34:44
URL: http://dayviews.com/legobit
Postat av: Hannas pappa

Precis som Kia skriver. Våra barn hade..."otur". Den träffen i Göteborg var...märklig men informativ....

Tack för ett upplysande inlägg A-M! Är det sant det där om nästa "Milleniumskifte"?

En aspekt har de dock rätt ang: Vi drog alla högsta vinsten när vi fick våra fantastiska barn som skulle komma att bli änglabarn...

Massmis med

Niklas

2011-10-21 @ 18:55:44
URL: http://hannagull.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0